Maria Lappi » Laulaja-lauluntekijä

Maria

Maria Lappi on laulaja-lauluntekijä, joka toimii erityisesti kristillisen musiikin parissa. Herkistä tulkinnoistaan ja heleästä äänestään tunnettu Maria tekee pohdiskelevaa popgospelia, jossa keskeisessä roolissa ovat syvälliset tekstit.

Muusikko, laulaja-lauluntekijä Maria Lappi

Marian tie musiikin pariin alkoi 3-vuotiaana viulunsoittoharrastuksen kautta. Rakkaasta harrastuksesta tuli myös ammatti, vaikka pääinstrumentti vaihtuikin matkalla: Maria on valmistunut muusikoksi pääaineenaan pop/jazz-laulu. Lisäksi Marian musiikkialan koulutukseen sisältyy musiikkipedagogiikkaa ja musiikkitiedettä.

Omien sävellysten ja sanoitusten tekeminen kiinnosti Mariaa jo lapsesta asti. Kotipianon ääressä ensimmäisiin nuottivihkoihin piirtyi biisi-ideoita ja koulumonisteiden nurkkiin lyriikan pätkiä. Laulujen tekeminen tarjosi Marialle väylän yhdistää kaksi intohimoaan: musiikki ja kirjoittaminen. Juuri sanojen liittäminen musiikkiin kiehtoo Mariaa niin laulamisessa kuin laulunkirjoittamisessakin.

Oman musiikin esittämisen Maria aloitti parikymppisenä Kajaste-yhtyeen riveissä toisena laulajana ja laulunkirjoittajana sekä viulistina. Kahdeksanhenkinen Kajaste soitti akustispainotteista, tunnelmallista popgospelia aktiivisesti viiden vuoden ajan ja julkaisi Auringon alla -levyn vuonna 2009.

Kajasteen toiminnan päätyttyä Maria jatkoi musiikin julkaisemista omalla nimellään. Ensimmäinen sooloalbumi Välähdyksiä ilmestyi vuonna 2014. Sen jälkeen Maria on julkaissut uutta musiikkia singleinä, ja toinen albumi on työn alla.

Marian musiikin ovat ottaneet omakseen monenikäiset ihmiset. Marian lauluissa on läsnä toivon ja rohkaisun viesti erilaisten elämäntilanteiden ja vaiheiden keskelle. Monet Marian kappaleista ovat tuttuja kuulijoille mm. Radio Dein soittolistoilta. Vuonna 2014 Maria palkittiin Kaskinen–Simojoki -apurahalla, jolla tuetaan nuoria lupaavia lauluntekijöitä.

Omien konserttien ja keikkojen ohella Maria esiintyy yksityistilaisuuksissa sekä vastaa erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien musiikista seurakunnissa.